Το έργο μας

Ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη στην προσπάθεια του να βρίσκεται δίπλα στους δημότες του εξασφάλισε γι' αυτούς την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος με τίτλο «Κοινωνικό Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Μεταμόρφωσης». Πρόκειται για τη δημιουργία ενός κέντρου Τηλεπρόνοιας το οποίο θα αποτελέσει τον κόμβο εξυπηρέτησης των δημοτών. Ο δήμος σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του θα προσφέρουν υπηρεσίες τηλευποστήριξης και τηλεβοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε εκείνους που μένουν μόνοι στο σπίτι είτε 24 ώρες το 24ωρο είτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, σε εκείνους που πάσχουν από άνοια, σε εκείνους που χρήζουν συνεχή παρακολούθηση παραμέτρων υγείας.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους δημότες του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη ένα αίσθημα ασφάλειας και φροντίδας, καθώς και να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή και υγιή διαβίωση γι' αυτούς.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα χορηγηθούν στους δημότες έξυπνες ασύρματες ιατρικές συσκευές με ειδικευμένο λογισμικό λήψης βιολογικού σήματος.

- 50 συσκευές κλήσης άμεσης βοήθειας (κουμπί πανικού)
- 10 συσκευές εντοπισμού θέσης
- 25 ειδικοί αισθητήρες μέτρησης πίεσης
- 25 ειδικοί αισθητήρες μέτρησης βάρους

Εκτός από τις συσκευές θα παρέχονται και υπηρεσίες από τις Κοινωνικές δομές του Δήμου όπως η «Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Απασχόλησης, Υγείας & Παιδείας», η «Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής» και το «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας»  όπου υπάγεται το προσωπικό Βοήθεια στο Σπίτι και προσωπικό ΚΑΠΗ.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες αφορούν κυρίως σε

- Άμεση ανταπόκριση σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης
- Άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις εξαφάνισης προσώπων πάσχοντες από άνοια
- Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη
- Νοσηλευτική μέριμνα
- Οικιακή βοήθεια
- Εξωτερικές δουλειές
- Συνοδεία σε γιατρούς

 

 


Λύσεις για…

  • ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους
  •  
  • πάσχοντες από άνοια
  •  
  • χρήζοντες συνεχούς παρακολούθησης