Κουμπί πανικού/πτώσης

Μια από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου Πυλαία - Χορτιάτη στα πλαίσια του έργου Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας Δημοτών Δ. Πυλαίας - Χορτιάτη «Ε-Βοήθεια στο Σπίτι» είναι η υπηρεσία 24ωρης κλήσης βοήθειας. Απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας που χρήζουν αδιάλειπτης προσοχής. Κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο μένει μόνο του 24 ώρες το 24ωρό ή τις περισσότερες ώρες της ημέρας και ανησυχείτε; H υπηρεσία "Κουμπί πανικού/πτώσης" είναι η καταλληλότερη ώστε να προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας αλλά και άμεση βοήθεια τη στιγμή που ο εξυπηρετούμενος την έχει ανάγκη. Η υπηρεσία ενεργοποιείται με τη χρήση μιας συσκευής που εκπέμπει  σήματα έκτατης ανάγκης.


Πως λειτουργεί

Μια συσκευή αυτόματης κλήσης συνδέεται στο τηλέφωνο του εξυπηρετούμενου. Μαζί με τη συσκευή παρέχεται στον εξυπηρετούμενο το ειδικό κουμπί πανικού. Ο εξυπηρετούμενος φορά στο λαιμό του το ειδικό κουμπί και τη στιγμή που επιθυμεί πατά το κουμπί ώστε να καλέσει βοήθεια. Με το πάτημα του κουμπιού ενεργοποιείται αυτόματα η κλήση προς το τηλεφωνικό κέντρο όπου κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, και ψυχολόγοι θα παρέχουν βοήθεια στον εξυπηρετούμενο. Σε περιπτώσεις πανικού θα παραχθεί τηλεφωνική υποστήριξη, αντίθετα σε πιο κρίσιμες περιπτώσεις αναλόγως την περίσταση καλούνται συγγενικά πρόσωπα του εξυπηρετούμενου για άμεση βοήθεια ή υπηρεσίες όπως πυροσβεστική, αστυνομία, ασθενοφόρο.

Μια άλλη σημαντική περίπτωση που καλύπτεται με τη χρήση της υπηρεσίας αυτής είναι οι πτώσεις ηλικιωμένων. Στην περίπτωση πτώσης, το ειδικό κουμπί που φορά στο λαιμό του ο εξυπηρετούμενος, ανιχνεύει την απότομη πτώση και μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακινησίας ενεργοποιεί αυτόματα την κλήση προς το τηλεφωνικό κέντρο. Το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου συνομιλεί με τον εξυπηρετούμενο και ανταποκρίνεται σε οποιασδήποτε ανάγκη του.

 

Η λειτουργία σε εικόνες:

                 Περίπτωση πανικού                                   Περίπτωση πτώσης

                 

 

 

 


Λύσεις για…

  • ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους
  •  
  • πάσχοντες από άνοια
  •  
  • χρήζοντες συνεχούς παρακολούθησης